NAŠA PRAVLJICA

»Iz sveta pravljic v svet narave…«

(D.Katalinič)

Mistična vasica Šmihel pod Nanosom je s svojo lego in čarobnostjo pritegovala že daleč nazaj v zgodovini. Zgrajena na okopih prazgodovinskega gradišča, je dobila ime po sv. Mihaelu.

Poleg tega, da skriva bogato zgodovinsko in kulturno dediščino,ji daje posebnost nedotakljiva narava, ki jemlje dih popotnikom.

Vedno več jih je, saj se skozi Šmihel vije kar nekaj pomembnih pešpoti / transverzal, med njimi najbolj poznani Jamborna cesta in Rdeča pot VIA ALPINA.

Naša vas spada med najstarejša naselja pod Nanosom.

Nanos, mogočen očak, bdi nad vasjo in čuva marsikatero skrivnost, o življenju in delu v tem predelu postojnske kotline.

Šmihel pod Nanosom pa ima tudi svojo legendo, saj naj bi ravno tukaj živel pastirček Jakob, ki je ugnal postojnskega zmaja in s tem okoliške prebivalce rešil njegove tiranije in požrešnosti. Pastirček Jakob je tudi zaslužen, da so danes Postojnčani znani pod imenom »Torbarji«.

V pravljični svet naše pokrajine sta neposredno vpeta znamenita bisera Postojnska jama in Predjamski grad, oba preplet skrivnostnih rovov, poti in zgodb….

Vse te tisočere skrivnosti so navdih za našo blagovno znamko TSV.

Pravljice – domiselne in domišljijske zgodbe z bogatimi vsebinskimi in vizualnimi elementi  – tkejo rdečo nit naših izdelkov in so njihova prispodoba.

Za vas jih pripravljamo iz lastnih ekoloških surovin, odetih v lično embalažo.

 

Dobrodošli v svetu pravljic!