Zlato kralja Matjaža

Zlato kralja Matjaža

Opis

Ekološka mešanica hladno stiskanih olj

Olju smo nadeli takšno ime, saj je zlato sinonim za cvetoča rumena polja, ki so kot olje pravi balzam za dušo. Pogled na širne planjave rumenih cvetočih polj sprošča in dviguje razpoloženje, daje občutek notranje harmonije in novih moči. Vse to je stkano v steklenički »tekočega zlata«…

Olje pridobivamo s hladnim stiskanjem semen oljnic, kot so ind. konoplja, sončnice, oljna ogrščica iz lastne pridelave. Stiskanje poteka sprotno in ob nizkih temperaturah, kar ohranja visoko kakovost olja in prijeten okus. Za ohranjanje kvalitete ga stiskamo v manjših količinah, da pride do potrošnika čim bolj sveže.

Za ohranitev kakovosti olja je bistveno pravilno skladiščenje, in sicer v hladnem in temnem prostoru, najbolje v hladilniku! Steklenico je potrebno vedno dobro zapreti.

Hladno stiskana rastlinska olja vsebujejo veliko hranljivih snovi (maščobne kisline, vitamini in minerali), ki so izredno pomembne za naše zdravje. V kulinariki so hladno stisnjena olja nepogrešljiva za solatne prelive, hladne jedi in pripravo različnih namazov. Lahko jih enostavno uživamo na žlico. Z uporabo hladno stisnjenih olj za nego kože in lasišča izkoriščamo tudi njihove negovalne lastnosti.

Vsebina: 0,5 l